Vansezonska ponuda

Istraži otok Brač izvan glavne sezone

U mjesecima srpnju i kolovozu traje glavna turistička sezona na otoku Braču. U tim ljetnim mjesecima Bol posjećuje večina naših gostiju. Privatni smještaj u našim apartmanima i sobama je za vrijeme tog razdoblja u dobroj mjeri popunjen. Iako se sezona zadnjih godina postupno širi na mjesece prije i poslije udarne sezone, smatramo da je potrebno dodatno promovirati proljeće i jesen na otoku.

Koje značajke karakteriziraju ovaj period i postoje li prednosti u odnosu na špicu sezone? Što mogu očekivati gosti koji posjete Bol i otok Brač u vrijeme kad more nije postiglo stalnu ljetnu temperaturu?

Mi kao ‘Udruga privatnih iznajmljivača smještaja u Bolu na Braču‘ smatramo da su potencijali ‘Vansezone‘ veliki i pokušat ćemo je preko naših web stranica i promovirati…

Ugodne temperature u odnosu na sredinu ljeta, manje gužve na plažama i u ugostiteljskim objektima, aktivniji odmor koji podrazumjeva posjete znamenitostima Bolai  otoka Brača ali i izlete prema kopnu ili otocima srednje dalmatinskog arhipelaga. Također, bavljenje sportskim aktivnostima koje su sredinom ljeta praktično onemogućene zbog visokih temperatura.

Proljeće daje jednu drugačiju sliku otoka koji je u ovom periodu zelen, u cvatu, mirisan. Jesen pak pruža spokoj nakon ljeta. Boje su u ovom periodu možda i najljepše. Dani su nešto kraći a sunce zalazi na pučini ispred ‘Zlatnog rata’.

Kupanje u moru je svakako moguće u mjesecima svibnju i lipnju, pogotovo u rujnu a zadnjih godina i listopadu. Temperatura mora u ovim razdobljima tek malo više varira nego za vrijeme sredine ljeta.